» Homepage
Aartje
Boon
Molenaarsgraaf
1925
Molenaarsgraaf
Nee
Nee
Boon, Aartje

Aartje Boon werd geboren op 31 januari 1925 te Molenaarsgraaf. Na de lagere school werkte ze thuis op de boerderij. Daarbij leidde ze de zondagsschool en een meisjesclub en deed ze verenigingswerk. Toen haar ouders overleden waren, ging ze in Gouda voor kleuterleidster studeren. Ze werkte als hoofdleidster in achtereenvolgens Benschop, Groot-Ammers en Ottoland. Verder schreef ze schetsen voor het zondagsschoolblad ‘Onze Hervormde Zondagsschool’ en ook vrije verhalen of kerstvertellingen in het kinderblad ‘Kind en Evangelie’. Ook publiceerde ze regelmatig een kleuterverhaal in de Gezinsgids. Nu ze niet meer op school werkt, verzorgt ze ouderen contactmiddagen met een lezing en een vrij verhaal, wat ze ook heeft gedaan voor vrouwenverenigingen en koffieochtenden.


Haar eerste boek En zo vierde Tineke toch kerstfeest verscheen in 1975. Daarna verschenen er nog verscheidene jeugdboeken, zoals En Remko gaat ook mee (1987), Als knoppen opengaan (1989) en Louise zingt weer (1997).


Aartje Boon: ‘Ik schrijf om kinderen en jongeren blij te maken en om de bijbelse boodschap door te geven.’ Ze leest zelf historische romans over de vrouw van Luther en van Calvijn, boeken van Cornelius Lambregtse, van Francine Rivers, Joke Verweerd.

Boeken

Boeken staan alfabetisch gesorteerd op auteursnaam.

Nieuwsbrief    CAPTCHA code:
      
bloem

Workshops kinderboeken